Scharrelvlees

Wij verkopen uitsluitend scharrelvlees, dat geldt voor al ons rund-, kip- en varkensvlees. Dit is vlees met een achtergrond en eigen verhaal. Hieronder kunt meer informatie vinden over ons vlees. Mocht u daarna nog vragen hebben over het scharrelvlees dat wij verkopen, komt u gerust eens langs bij ons in de winkel dan kunnen wij al uw vragen beantwoorden!


Het Aerlanderund (Rundvlees)

Wist u al dat het rundvlees wat u bij ons koopt uit het groene Hart komt, dit staat bekend om zijn groene sappige en voedzame weilanden, om precies te zijn uit Aarlanderveen en Ter Aar. De Rundvee boerderij van de familie Roos is al generaties bezig om Hollandse vleesras runderen op een duurzame manier te fokken en te mesten op een manier waar het welzijn van de runderen hoog in het vaandel staat.

Dit in samenwerking met de familie van der Pijl die ook al generaties lang rundvlees bewerkt, en het hele proces van het slachten, uitbenen en het transporteren tot in detail beheersen, zorgt er voor dat dit rundvlees bij ons in de toonbank ligt.Een eerlijk smaakvol stukje Hollands rundvlees wat op een traditionele en vertrouwde manier is gemest in de Groene Hart polder!

De Gildehoen (Kip)

De kip die op een diervriendelijke manier is opgegroeid in de Nederlandse Achterhoek. Wat maakt deze gezonde kip een "Gildehoen"?

De Gildehoen heeft een normaal dag en nachtritme, en 24 uur water en voer tot hun beschikking. Uiteraard is dit voer 100% plantaardig en bestaat voor 70% uit graansoorten. Ook zijn er extra balen stro en er wordt extra graan gestrooid om het scharrelen van de kippen te stimuleren. Het resultaat van deze manier van het houden van kippen liegt er niet om, en garandeert u een gezond, sterk en daardoor ook een heerlijk stukje kippenvlees.

Het Duroc d’Olives scharrelvarken (Varkensvlees)

Kenmerken
Het Duroc varken is voornamelijk gekend vanwege zijn typische rode vacht en hangende oren. Durocs hebben echter aanzienlijke variatie in kleuren. De kleur kan variëren van een zeer licht gouden bijna gele kleur, tot een haast zeer donker mahonie.Duroc d’Olives gaat voor kwaliteitsvlees: Onze varkens groeien op in ruime stallen. Deze stallen zijn echter niet toegankelijk zonder de nodige hygiënemaatregelen (met verplichte douches) te respecteren. Daarom hebben we naast onze boerderij en stallen een loopweide geïnstalleerd. We willen immers onze unieke Duroc varkens via deze demonstratieweides aan het geïnteresseerd publiek kunnen tonen (fietsers, wandelaars, geïnteresseerden). Om de verzorging van de dieren in onze stallen te tonen hebben we daarnaast ook onze webcams. Zo kun je steeds meekijken hoe onze varkens in de stallen verzorgd worden.


De specifieke voedersamenstelling is ontwikkeld op basis van drie pijlers:
01. Smaak en malsheid: De keuze van olijfolie als vetbron in het voeder bepaalt in ruime mate de smaak en malsheid van het Duroc d’Olives varkensvlees. Bovendien bepaalt het voerprogramma de aanmaak van de vetten op het juiste moment van hun ontwikkeling.
02. Gezond voor de consument: Olijfolie is arm aan verzadigde en rijk aan mono-onverzadigde vetzuren. Door het gebruik van olijfolie in het varkensvoeder vinden wij een gelijkaardige vetzuursamenstelling terug in het varkensvet. Dit is positief in de strijd tegen hart- en vaatziekten.
03. Een vaste formule op basis van een mix van pure grondstoffen zoals tarwe, gerst en mais in combinatie met vezel- en eiwitbronnen levert een mals stukje vlees van constante kwaliteit.