Over ons

Even voorstellen ... Ik ben Jan Antonisse, een bekend gezicht in Alphen aan den Rijn, sinds 16 maart 1998 gevestigd als slager in winkelcentrum “Atlas” welbekend als - Jan Antonisse – vlees en delicatessen.

Ik ben op mijn 15e als slagers leerling begonnen in augustus 1969, nadat ik de middelbare school had afgerond. In de jaren daarna heb ik alle facetten van het slagersvak leren kennen en wist al vrij snel dat ik graag mijn eigen zaak wilde. In 1979 kwam mijn droom uit en opende ik mijn eerste zaak in Gouda, daarna ben ik nog ruim 10 jaar zelfstandig slager geweest binnen een grote supermarkt in Zoetermeer. En nu ben ik al weer 20 jaar slager in mijn huidige zaak.

Inmiddels komt het einde van mijn werkzame leven in zicht en kan mijn enthousiaste opvolger de zaak voortzetten, zo kan ik zeer zeker nog een aantal jaren bij de zaak betrokken blijven en me toch meer toe gaan leggen op mijn hobby’s!


Hoi! Ik ben Kevin Bergshoeff (3e van links) en ik ben 26 jaar. Ik ben al sinds november 2007 werkzaam hier in de slagerij, en ben begonnen als afwasser/schoonmaker. Dit vond ik echt een leuk bijbaantje voor 2 á 3 middagen na school, omdat je toch veel meer als persoon behandeld wordt dan bijvoorbeeld in een supermarkt of ander grootschalig bedrijf.

Naarmate de eerste jaartje voorbij kropen kreeg ik steeds meer verschillende werkzaamheden/taken. Ik mocht bijvoorbeeld naast het schoonmaken ook gehakt draaien en af en toe hamburgers maken. Het gaf toen al een kick dat ik als “jong ventje” een bepaalde verantwoordelijkheid kreeg!

Deze verantwoordelijkheid werd nog groter toen ik voor de middelbare school (3e klas) een week stage moest lopen. Die stage heb ik hier toen gelopen en dat vond ik echt super leuk! Ik heb toen voor het eerst klanten geholpen, diverse producten geproduceerd en de toonbank bijgevuld!

Vervolgens heb ik met mijn vervolgopleiding (ondernemer detailhandel) nog eens 3 jaar stage gelopen (3 x 480 uur). In deze periode heb ik gigantisch veel van Jan geleerd over het werken in een winkel en het ondernemerschap. Met het succesvol afronden van mijn stage en het behalen van mijn diploma ben ik daarnaast ook “geprikkeld” door de interesse in het slagersvak!

En van het één kwam het ander… ik ben het vak als slager zo erg interessant en leuk gaan vinden dat ik mij had ingeschreven voor de slagersvakschool (SVO FOOD)in Rijswijk. Nu ben ik fulltime winkelslager met diploma's  “productiemedewerker slagerij” & “winkelslager slagerij” op zak, en sta ik te popelen om me in de praktijk nog verder te ontwikkelen in dit mooie en ambachtelijke vak.

Hallo mijn naam is Ingrid Meijer (linksboven) en ik ben 48 jaar! Ik ben sinds 1 april 2001 een vast gezicht in de winkel. Vanaf mijn 13e heb ik in slagerijen gewerkt,soms een uitstapje naar een groenten winkel maar al snel bleek de slagersbranche steeds terug te komen. Ik ben in eerste instantie begonnen als winkelmedewerker, maar al snel bleek ik wel meer te willen en te kunnen.

Na daar over gepraat te hebben ben ik in 2003 naar de slagersvakschool (SVO FOOD) gegaan om extra kennis en vaardigheden op te doen. Wat diploma's verder en wat ervaringen rijker ben ik inmiddels bedrijfsleider van deze mooie slagerij!

Zelf vind ik het super om steeds iets nieuws in de toonbank te verzinnen, en zijn de weekspecials een beetje mijn ding geworden. Verder ben ik ietwat nieuwsgierig en weet een hoop van onze wijk en de bewoners, dat is voor sommige een extraatje. Veel mensen vinden het fijn als je weet wat ze lekker vinden en ze bij naam kent zodat het een persoonlijk contact word. Dit bind veel mensen aan onze winkel! Dit alles doe ik met veel plezier!

Tot ziens in onze delicatessenzaak, want een slagerij is het allang niet meer! U kunt bij ons terecht voor vele producten op het gebied van lekker eten & mooie ideeën inclusief mooie wijnen.